Aanbod

Doré van Deijck studeerde klassiek piano aan het Brabants Conservatorium (1977-1983) en basgitaar aan het conservatorium te Hilversum (1986-1989). Na haar afstuderen in 1983 verbleef zij een half jaar in Portugal waar ze piano speelde in diverse hotels. Sinds haar terugkeer is ze zich gaan specialiseren in verschillende genres; naast klassiek ook salsa, latin-jazz, theatermuziek, entertainment, koor/repetitor. Ze heeft hiermee vele optredens op haar naam staan.

Enkele highlights waren bijv. Het Northsea Jazzfestival, Tros Sesjun, als support-act bij Astrud Gilberto en bij Celia Cruz, bij Für Elise van de N.O.S. In het concertgebouw, bij “Vrije Geluiden” van de V.P.R.O., Hanneke Groenteman en voor Koningin Beatrix en Koning Albert.

Kortom een gevarieerd spectrum aan muziekstijlen, aan repertoire en aan ervaring, zowel in de concertzaal als sfeermaker op een feest, als muzikale omlijsting van uiteenlopende evenementen zoals diners, recepties, openingen, beurzen, conferenties, trainingen … of meer in de persoonlijke sfeer: een huwelijk of een rouwplechtigheid.

Van subtiel en ingetogen tot groots en meeslepend …
Als soliste, in duo/trio-bezetting of met één van haar ensembles.

Les Enfants du Paradis

Als familievoorstelling brengen ze de opera “Carmen” van Bizet, in miniformaat en in het Nederlands vertaald. Voor meer informatie hierover kunt u doorklikken naar www.lizetvanbeek.nl producties.
Daarnaast  hebben zij  diversre programma’s waarin een bepaald thema centraal staat:

• Les Vieux Amants (bekijk flyer):
Een Frans liedprogramma met liederen van o.a. Barbara, Edith Piaf, Michel Sardou, waarin de liefde, de passie, de eenzaamheid op melancholische wijze wordt verklankt.
• Sous le Pont:
Liederen en gedichten over de zee, haar havens en haar verlokkingen. Over de overzeese liefde die moeilijk is. De Meisjes uit de havens van Cadiz van Leo Delibes, Surabaya Johnny en Seerauber Jenny van Kurt Weill en nog zo veel meer componisten die op zoek gingen naar de avontuurlijke haven, de verre zee of het trieste leven sous le pont.
• The Fool on the hill:
Anmolratna of het geheim van de gek op de heuvel…
Ze vertrekt, op zoek naar het mysterie van het leven, en ontmoet de gekte, de chaos, het lijden, de liefde, schoonheid en passie. Onvermijdelijk dat deze tocht zal eindigen in de leegte waar ze voor zichzelf een nieuwe naam hoopt te vinden. Een fijnzinnig muzikale vertelling middels werken van o.a. Leonard Bernstein, Gustav Mahler, Granados, Simeon ten Holt,Roger Quilter en Piazzolla.

• Op verzoek stellen ook zij een programma op maat samen.


Tria Maria

Tria Maria is een stijlvol en chique damestrio dat muziek op niveau maakt. Bij uitstek geschikt als muzikale omlijsting van een bijeenkomst of sfeervol diner. De dames brengen een uitgebreid repertoire van bossa’s, jazzstandards, popballads, easy listening en nostalgische nummers zoals van de Andrew Sisters.
Drie-stemmige zang, piano, dwarsfluit en percussie. Swingend, lekker om naar te luisteren en niet te hard. Judith Nijland: zang en percussie; Marjolein Kempen: dwarsfluit, zang en percussie; Doré van Deijck: piano en zang.


Les Accordames

Twee dames, twee accordeons, vrolijk, melancholisch … een mobiele eenheid! Jelle van Engelen en Doré van Deijck schudden een leuk en gevarieerd repertoire uit hun accordeons. Naast het Hollandse levenslied spelen zij Franse chansons, Klezmer- en Russische meezingers!


Salonorkest “Sur Pluche”

Dit salonorkest speelt dansmuziek, zoals tango’s, foxtrotten en walsen. Muziek uit de 20- en 30′er jaren. Romances en humoristische stukken behoren tot het repertoire maar ook prachtige nostalgische serenades. Sinds de oprichting in 1984 hebben de dames van Sur Pluche zeer veel optredens op hun naam staan.

Zij waren onder andere te gast in het destijds veel beluisterde radioprogramma “Für Elise” vanuit het concertgebouw te Amsterdam. Ook waren ze te horen op de Gentse Feesten, de Boulevard of Broken dreams (tegenwoordig de “Parade”), Hotel des Indes, het Rosa Spierhuis … Zij treden op in concertvorm, maar ook ter opluistering van recepties, feesten, diners. Zie ook www.salonorkestsurpluche.nl.


Voice Femails

Achter de letterlijke betekenis van deze cryptische naam gaat een stijlvol, driestemmig trio schuil. De drie dames Lizet van Beek, Hermien Schneider en Doré van Deijck hebben hun sporen in diverse muziekstijlen ruimschoots verdiend. Salsa, klassieke aria’s, filmmuziek en muziektheater zijn slechts enkele voorbeelden van hun muzikale veelzijdigheid.

Het is deze basis die zorg draagt voor een harmonisch geheel. Hieruit is een perfecte balans ontstaan, die de luisteraar langs een combinatie van klassieke en moderne muziek voert. De instrumenten waarvan zij zich bedienen zijn percussie, toetsen, trompet, drie stemmen. En als klap op de vuurpijl de ‘zingende zaag’. Aldus ontstaat een heerlijke ambiance …

Deze pagina als PDF-document inzien (en afdrukken).